GEANNULEERD Workshop: historische verhalen delen

26 oktober 2017, van 14:30 tot 16:00 | Oude Veiling, Aalsmeer

Kosten: lid €12,50 niet-lid €17,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

history2go

Maak anderen en jezelf blij met het delen van jouw historische kennis.

Bij deze workshop, die wordt gegeven in de sfeervolle kleine bovenzaal van De Oude Veiling in Aalsmeer, legt Sander Heijne uit hoe je historische anekdotes omvormt tot deelbare verhalen. Ook laat hij zien hoe je je historische kennis koppelt aan de locaties waar de gebeurtenissen plaatsvonden met de moderne app History2Go. Zo worden jouw historische verhalen voor iedereen toegankelijk. Wie wordt daar nu niet gelukkig van?

Sander Heijne is historicus, onderzoeksjournalist en initiatiefnemer van de app History2Go, het museum in je broekzak. Hij leert en ondersteunt regelmatig zowel particulieren als medewerkers van erfgoedinstellingen en overheden om historische verhalen te vatten in goedgeschreven, spannende verhalen.

History2Go is een gratis app (vrij van advertenties) waarmee je inlogt op het verleden van een omgeving. De gedachte achter History2Go is het geloof dat over ieder plein, bos, straat, huis of weiland een spannend historisch verhaal te vertellen valt.

De bibliotheek voorziet in tablets bij deze workshop. Uw eigen laptop ot tablet meenemen kan natuurlijk ook.

Activiteit in het kader van de Maand van de Geschiedenis met als thema Geluk.
Plaats voor maximaal 15 deelnemers

Helaas: deze activiteit is geannuleerd. Mocht u in de toekomst interesse hebben in een workshop met lokale geschiedenis als onderwerp dan stellen wij een bericht hierover zeer op prijs. U kunt uw mail sturen naar h.ebes[at]debibliotheekamstelland.nl