Poëzie op muziek van DIS

9 juli 2018, van 20:00 tot 22:00 | Stadsplein Amstelveen

Kosten: €7,50 (leden) | €15 (niet-leden)

Hartverwarmende voorstelling 'Zandloper' met gedichten op muziek uitgevoerd door duo dis (zang en gitaar).

Klein, intiem, bijna breekbaar. Gedichten van Jean Pierre Rawie, Willem Wilmink en Inge Tielman op muziek gezet door Valérie Scheffer en Marcel de Graaf. Samen het duo Dis, naar het gelijknamige gedicht van Rawie, het eerste gedicht dat zij ter gelegenheid van een expositie op muziek hebben gezet.

Valérie Scheffer (1993) heeft gestudeerd aan de Herman Brood Academie, is bekend als Valérie Branoux en als bandlid van The Magic Mumble Jumble. Marcel de Graaf (1952) heeft gestudeerd bij Paco Pena en is bekend van de Haagse Règâhs, Yuca en Capo.

Verschillende leeftijden, verschillende muziekstijlen, gebundeld naar een unieke samensmelting in hun programma ‘Zandloper’, verwijzend naar het onverbiddelijk voorbijgaan van de tijd, waarvan de ogenschijnlijke themas liefde, verlies en dood slechts de symptomen zijn (Jean Pierre Rawie in We hebben alles nog tegoed, 2001).

In 'Zandloper' worden verschillende muzikale achtergronden subtiel met elkaar verweven. Herkenbaar en ongrijpbaar tegelijkertijd. Gedichten zoals je ze nog nooit hebt gehoord.

De voorstelling bestaat uit twee delen van 45 minuten. Toegang is inclusief een pauze drankje.

Andere evenementen bij de bibliotheek