Oomen stroomt over

9 februari 2018, van 20:00 tot 21:30 | Stadsplein

Kosten: €5 (leden) | €10 (niet-leden)

De overgang komt langzaam uit de taboesfeer en dat is voor een niet onbelangrijk deel te danken aan kinderboekenschrijfster Francine Oomen.

Stel je voor: je hebt een actief leven die plots op 52-jarige leeftijd ‘knarsend en piepend’ tot stilstand komt, want je bent moe, chagrijnig en somber. En dan blijkt de diagnose niet een burn-out of een depressie, maar ‘de overgang’. Had jij dat dan zien aankomen?

Het overkwam kinderboekenschrijfster Francine Oomen en zij was totaal onvoorbereid. Vanavond komt ze vertellen over haar gevecht met de overgang en haar boek Oomen stroomt over en het werkboek Logboek van een overstroming.

In haar boek doet ze op karakteristieke wijze met woord en grappige tekeningen verslag van alle narigheid. Vol lef en humor passeren breinblubber, opvliegers, en lichamelijke ongemakken de revue. Ook schroomt ze niet haar innerlijke strijd met gevoelens van schuld en prestatiedrang te verwoorden.

Het journaille gaf steun om weer op de been te komen. Nu ze weer goed in haar vel zit, zet ze zich in voor het vergroten van de bespreekbaarheid van de overgang. Ze geeft lezingen en ontwikkelde Logboek van een overstroming om andere vrouwen ook een handvat te geven om met hun overgang om te gaan.

Eveline Bakker zal vanavond in gesprek gaan met Francine Oomen over de overgang en het stellen en beantwoorden van vragen uit de zaal begeleiden. Zij richtte stichting vuurvrouw.nu op: een (online) platform voor vrouwen in de overgang, welke zich kan verheugen op veel belangstelling.

Wilt u op deze avond anoniem een vraag stellen? Dat kan! Mail hiervoor uw vraag naar Eveline Bakker via eveline[at]vuurvrouw.nu o.v.v. 9 febr Oomen stroomt over Amstelland.   

Misschien vind u deze activiteiten ook interessant

 • GEANNULEERD Auke Hulst - Motel Songs

  Auke Hulst reed in 2016 van de Amerikaanse oostkust naar de westkust, op zoek naar sporen van zijn literaire en muzikale helden.

  Van 19:30 tot 21:00

  Stadsplein

  wo 17 jan

 • Kenniscafé: check je houdbaarheid

  Sta jij open voor de nieuwste inzichten op het gebied van gezonde voeding? Hanny Roskamp komt kennis delen waaraan je een heel leven lang iets kunt hebben.

  Van 11:30 tot 12:30

  Stadsplein

  zo 25 feb