Museumbezoek met robot -In prijs verlaagd!

21 november 2017, van 10:45 tot 12:15 | Stadsplein

Kosten: €17,50 * 1 kaartje - max 6 deelnemers

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

museumbezoek met robot foto © Marleen Theke

Special voor voor minder valide mensen. Bezoek vanuit de bieb met behulp van een robot het vanAbbemuseum in Eindhoven.

Het Van Abbemuseum in Eindhoven heeft een robot ´in dienst´. Deze robot stelt mensen, die door een fysieke beperking niet naar het museum kunnen komen, in staat toch de tentoonstellingen in het Van Abbemuseum te bekijken vanuit een eigen of andere omgeving.       

Omdat vaak in de discussie rondom robotisering de nadruk ligt op nadelige gevolgen van de inzet van robots wil de Bibliotheek Amstelland, in het kader van het thema van Nederland Leest, graag aandacht aan dit innovatieve en positieve voorbeeld van robotica geven.

Het museumbezoek met robot wordt aangeboden vanuit de bibliotheek Stadsplein in een besloten ruimte. Met een laptop kan men zelf de robot door het museum besturen en via een groot scherm (smartboard) in het museum rondkijken. De bediening is eenvoudig, maar ter ondersteuning van het technische gedeelte zal er een bibliotheek medewerker bij de activiteit aanwezig zijn.

U gaat bij deze rondleiding naar de tentoonstelling 'the-way-beyond-art'. Deze expositie is opgebouwd rondom drie thema's - Land, Thuis en Werk, waarin vragen aan de orde komen die voor iedereen herkenbaar en belangrijk zijn.

Een medewerker van het Abbemuseum begeleidt de robot in het museum en zal een rondleiding met uitgebreide toelichting (in het Nederlands) op de kunstwerken geven. Ook gaat hij/zij in gesprek gaan met de bezoeker(s) op afstand.

Deze activiteit is specifiek bedoeld voor een persoon met een fysieke beperking. Begeleiding is echter ook van harte welkom (max 6 personen) en hier worden geen extra kosten voor gerekend.

Deze activiteit is niet meer beschikbaar

Nederland Leest Overzichtspagina