Museumbezoek met robot

7 november 2017, van 10:45 tot 12:15 | Stadsplein

Kosten: lid €35 | niet lid €70 *onafhankelijk van het aantal bezoekers

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

museumbezoek met robot foto © Marleen Theke

Robot maakt museumbezoek voor mensen die slecht ter been zijn mogelijk.

Het Van Abbemuseum in Eindhoven heeft een robot ´in dienst´. Deze robot stelt mensen, die door een fysieke beperking niet naar het museum kunnen komen, in staat toch de tentoonstellingen in het Van Abbemuseum te bekijken vanuit een eigen of andere omgeving.       

Omdat vaak in de discussie rondom robotisering de nadruk ligt op nadelige gevolgen van de inzet van robots wil de Bibliotheek Amstelland, in het kader van het thema van Nederland Leest, graag aandacht aan dit innovatieve en positieve voorbeeld van robotica geven.

U gaat bij deze rondleiding naar de tentoonstelling 'the making of modern art'.

Het museumbezoek met robot wordt aangeboden vanuit de bibliotheek Stadsplein in een besloten ruimte. Met een laptop kan men zelf de robot door het museum besturen en via een groot scherm (smartboard) in het museum rondkijken. De bediening is eenvoudig, maar ter ondersteuning van het technische gedeelte zal er een bibliotheek medewerker bij de activiteit aanwezig zijn.

Een medewerker van het Abbemuseum begeleidt de robot in het museum en zal een rondleiding met uitgebreide toelichting (in het Nederlands) op de kunstwerken geven. Ook gaat hij/zij in gesprek gaan met de bezoeker(s) op afstand.

Deze activiteit is specifiek bedoeld voor een persoon met een fysieke beperking. Begeleiding is echter ook van harte welkom (max 6 personen) en hier worden geen extra kosten voor gerekend.

Deze activiteit is ook zeer geschikt als cadeau!

Nederland Leest overzichtspagina