Kenniscafé: Voorjaarsbollen en knollen in de Heemparken

25 maart 2018, van 11:30 tot 12:30 | Stadsplein Amstelveen

Kosten: €2,50 (leden) | €5 (niet-leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Medewerker Heemgroen Walter Busse vertelt het verrassende verhaal achter het succes van de Heemparken.

De Heemparken in Amstelveen zien er in het voorjaar altijd extra fleurig uit. Er komt in deze periode een hele massa aan bollen en knollen de grond uit die de bosbodem plaatselijk helemaal wit, roze of geel kleuren. Dit in combinatie met een mooie architectuur en het frisse groen van de ontluikende bladeren schept mooie sfeerplaatjes. 

Walter Busse, medewerker Heemgroen van de Gemeente Amstelveen, zal u bij deze aflevering van het kenniscafé vertellen, waarom in de natte venen van west-Nederland deze bollenrijkdom best wel een bijzonder gebeuren is. De meeste bollen en knollen, de zogenaamde “Stinze-flora”, houden helemaal niet van een zure veenbodem. En dit is nu juist wat wij in de parken wel hebben. Kom deze ochtend luisteren naar het verrassende verhaal achter het succes van de Heemparken. En hoe al dit moois in uw eigen stad tot stand is gekomen. Het is zo bijzonder dat ze vanuit heel Nederland en zelfs vanuit het buitenland komen om al dit moois te aanschouwen.

Let op: hou je rekening met de zomertijd? In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok één uur naar voren. Een uurtje minder slapen dus, maar zondag staat de gratis koffie en thee klaar ;-)

€1 van het entreegeld per kaartje wordt gedoneerd aan de Bijenstichting.

Meer café's