Kenniscafé: check je houdbaarheid

25 februari 2018, van 11:30 tot 12:30 | Stadsplein

Kosten: €5 (leden) | €10 (niet-leden)

Sta jij open voor de nieuwste inzichten op het gebied van gezonde voeding? Hanny Roskamp komt kennis delen waaraan je een heel leven lang iets kunt hebben.

Het is bekend dat je met een verstandig leefpatroon veel ouderdomsklachten kunt voorkomen. Maar hoe weet je of je goed bezig bent op het gebied van eten en bewegen? Zou het niet fijn zijn als je dat zou kunnen testen?

Journalist Hanny Roskamp dook met deze vraag in wetenschappelijke archieven opzoek naar onderzoeken waarvan we weten dat ze goed zijn, maar die nog niet worden toegepast. Samen met journalist Pim Christiaans schreef ze de boeken De houdbare vrouw (2010) en Check je houdbaarheid (2016). In de laatste behandelen ze 31 onderdelen van de gezondheid, van bloeddruk tot hormonen en van genen tot geheugen. Per onderdeel komen de beste (zelf)testen en de laatste antiaging-adviezen aanbod. 

In deze editie van het Kenniscafé zal journalist Hanny Roskamp aan de hand van quiz-achtige vragen in discussie gaan met de zaal en proberen te achterhalen of wij al goed bezig zijn of dat er ruimte is voor verbetering. 

Hanny Roskamp is freelance journalist met een achtergrond als chemicus voor Nederlandse tijdschriften als Santé, Happinez, Plus Magazine en Fit met Voeding. Ze schrijft, blogt en publiceert boeken over alles waar je gezond en gelukkig van wordt op een natuurlijke manier.