GEANNULEERD De Losse leeskring Leest De meisjes

24 april 2018, van 19:00 tot 21:00 | Westwijk Amstelveen

Kosten: € 5 | € 10

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Praat mee over een klassieke coming of age-roman over een meisje dat in de ban raakt van een charismatische maar meedogenloze leider van een commune.

Meepraten over boeken en liever nergens aan vastzitten?  Dan is onze Losse Leeskring ideaal voor jou! Samen napraten, zonder enige vaste verplichting.

‘De verbeelding aan de macht’ was een veelgebruikte slogan in 1968, een revolutionair jaar waarin wereldwijd conservatieve systemen en traditionele maatschappelijke verhoudingen werden aangevochten. Men schaarde zich achter grootse ideeën en utopisch idealisme.

In de Maand van de Filosofie met als thema ‘De verbeelding aan de macht’ leest de Losse Leeskring onder leiding van Corrie de Boer de roman De meisjes van Emma Cline. Het boek over een stuurloos meisje tegen het einde van de roerige jaren '60  is een passende aanleiding om vijftig jaar na dato met elkaar in gesprek te gaan over het idealisme van toen.  Wat is er van over gebleven? En wat is de keerzijde van de bevochte ruimte en vrijheid voor het individu? 

Over De meisjes
Emma Cline voert ons mee naar de explosieve zomer van 1969, naar de zinderend hete straten van Marin County, Californië, in het hoofd van een 14-jarig meisje, de verveelde en zwaarmoedige Evie. Ze staat eenzaam tussen twee pasgescheiden ouders, vol van een wanhopige rusteloosheid, maar vindt steun in de toevallige vriendschap met het oudere en intrigerende meisje Suzanne. Verbijsterd dat er eindelijk iemand is die haar ziet staan, komt Evie al snel terecht in een commune waarvan zeer binnenkort de hele wereld de naam zal weten, en wordt ze verleid door diens waanzinnige leider. Sneller dan ze ooit had kunnen vermoeden wordt ze meegezogen in een wereld vol misdaad en geweld.(bron: hebban.nl)