Bureau Boeiend: Hollandse meesters uit de Hermitage

19 oktober 2017, van 14:30 tot 16:30 | Stadsplein

Kosten: Lid €12,50 niet-lid €19

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voor het eerst en ongetwijfeld eenmalig, een unieke tentoonstelling van de Hollandse meesterwerken uit de collectie van de Hermitage in St.-Petersburg

De Hermitage in Sint-Petersburg bezit één van de grootste collecties kunst uit de Gouden Eeuw buiten Nederland. De Russische collectie begon als keizerlijke verzameling onder tsaar Peter de Grote, die Nederland twee keer heeft bezocht, in 1697 en in 1717. Ook tsarina Catharina II kocht veel kunst aan, wat resulteerde in de omvangrijke collectie die de Hermitage nu rijk is.
 
Van 7 oktober 2017 tot 27 mei 2018 komen schilderijen van onder meer Rembrandt, De Hooch (foto), Hals en Potter evenals minder bekende meesters, naar de dependance van de Hermitage in Amsterdam. Onder meer Rembrandts beroemde ‘Flora’ zal te bewonderen zijn, als een van de zes Rembrandts op de tentoonstelling. 

Bureau Boeiend wil uw bezoek aan de tentoonstelling veraangenamen door het werk dat er hangt in te leiden en door u nog meer te laten zien. Zo schetsen we de wijze waarop de collectie ontstond en halen Nederlandse werken uit de Russische Hermitage aan die niet naar de expositie aan de Amstel zijn verscheept. We halen bijvoorbeeld Van Gogh en Van Dongen aan, die na de Russische Revolutie uiteindelijk in de collectie werden opgenomen.

Kaartjes kopen kan alleen via www.bureauboeiend.nl of via tel. 020 2216498