Auke Hulst - Motel Songs

17 januari 2018, van 19:30 tot 21:00 | Stadsplein

Kosten: €7,50 | €15

Auke Hulst

Auke Hulst reed van de Amerikaanse oostkust naar de westkust, op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden.

Bestseller auteur en singer-songwriter Auke Hulst kende een moeilijke vaderloze jeugd. Over zijn jonge jaren schreef hij sterk autobiografische romans als Kinderen van het Ruige land en Ik herinner mij Titus Broederland. Steun en herkenning zocht en vond hij als jonge man in de literatuur en in muziek. Dit was toen voor hem niets minder dan een life-line. 

Na een verbroken relatie in 2015 besloot hij impulsief om op reis te gaan door Amerika, langs sporen van zijn helden, zoals Hemingway, Buckley, Cobain, Prince en Fitzgerald. In Motel songs (boek met cd) doet hij verslag van die reis en de emoties die boven kwamen.

Ook zette hij die emoties ter plekke om in muziek. In motelkamers langs zijn route componeerde en speelde hij een album vol met introspectieve liedjes, waarin de dood en het gemis van een vader terugkerende thema's zijn. 

In het kader van de maand van de spiritualiteit met als thema opnieuw beginnen, zal Auke Hulst vanavond vertellen over Motel songs.  Hij zal daarbij ook live nummers van de cd spelen. 

De pers over de reisverhalen van Auke Hulst :

"Barstensvol ideeën, aftastend, twijfelend intens, maar vooral inspirerend voor lezers én (jonge) schrijvers"
- Cutting Edge