Workshop digitaal striptekenen

26 mei 2018, van 15:00 tot 17:00 | Westwijk Amstelveen

Kosten: €6 (leden) l €12 (niet-leden)

Maak je eigen stripverhaal... op een iPad! Je kan hierop tekenen met een stylus (iPad-pen), maar je kan ook werken met foto's die je maakt van jezelf of je vrienden.

Misschien fotografeer je liever bestaande tekeningen op papier of ben je supercreatief en combineer je dit alles. je kunt met onze digitaal striptekenen workshop alle kanten op.

Behalve een collage van beelden die elkaar in de welbekende venstertjes opvolgen, kunnen de typische tekstballonnetjes natuurlijk niet ontbreken. Zo laat je je situaties en karakters tot leven komen en vertel je een kort grappig of juist spannend verhaal.

Je doet dit alles onder begeleiding van animator Rens van 4XM. Na afloop krijg je je strip natuurlijk via de mail thuisgestuurd!

Wist je dat het stripverhaal één van de oudste vormen van literatuur is? Al in de prehistorie werden verhalen getekend op rotswanden, nog voor er sprake was van schrift. Ook de Egyptenaren gebruikten afbeeldingen in plaats van letters om een verhaal op papier te krijgen (hiërogliefen). Tot op de dag van vandaag is het stripverhaal erg populair en vormt het een belangrijk element in onze beeldcultuur (denk bijvoorbeeld aan de zeer succesvolle films gebaseerd op de stripboeken van Marvel en DC Comics, zoals Spiderman, The Avengers en Batman).

Leeftijd 9 t/m 12 jaar

Nog meer leuke jeugdactiviteiten: