Voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen 2018

24 januari 2018, van 15:30 tot 16:30 | Alle vestigingen

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Van 24 januari t/m 3 februari zijn er weer de Nationale Voorleesdagen 2018. Er wordt natuurlijk voorgelezen in onze bibliotheken. Kom samen met je (klein)kind luisteren naar een mooi, spannend of grappig verhaal uit een van de leukste prentenboeken van 2018.

Voorlezen is niet alleen gezellig en fijn, kinderen leren er ook nog eens veel van. Kinderen die van jongs af aan worden voorgelezen zijn verder in hun taalontwikkeling. Ze hebben een grotere woordenschat. Voorlezen helpt de kinderen leren luisteren en concentreren. Voorlezen prikkelt de fantasie en laat kinderen kennismaken met allerlei soorten verhalen.

Na afloop kun je met een stapel boeken weer naar huis voor nog meer voorleesplezier maar je kunt ook blijven om nog iets moois te knutselen. Het voorlezen duurt een half uurtje en daarna gaan we knutselen.

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers!

Leeftijd 2 t/m 6 jaar

Ook tijdens de Nationale Voorleesdagen:

 • Kindervoorstelling: Ssst de tijger slaapt

  Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Blaas je mee, zodat...

  Van 10:15 tot 11:00

  Stadsplein

  za 27 jan

 • Muzikale voorstelling: Ssst! De tijger slaapt

  Vol enthousiasme en humor neemt Katiuscia Principato de kleintjes mee in het verhaal van de slapende tijger.

  Van 10:15 tot 11:00

  Aalsmeer

  za 03 feb

 • Voorlezen met muziek: De kusjeskrokodil

  Kom samen met je (klein)kind luisteren naar dit mooie verhaal en zing en dans mee met de muziek! Na het voorlezen kan je blijven knutselen.

  Van 15:30 tot 16:30

  Uithoorn

  wo 31 jan