Annie M.G. Schmidt vertelvoorstelling: De olifant die woord hield

27 mei 2018, van 16:00 tot 16:45 | Stadsplein Amstelveen

Kosten: €4 (leden) l €8 (niet-leden)

Afsluiting van de Annie M.G. Schmidt-week 2018: een vrolijke, interactieve en beeldende voorstelling naar een verhaal van Annie M.G. Schmidt, over beloven en wat er kan gebeuren als je je belofte niet nakomt.

In een hoge boom in Afrika zit vogel Wok. Ze zit daar op een groot nest en in dat nest ligt een groot ei. Daar moet een kleine vogel Wok uitkomen. Maar hij komt er niet uit. Het duurt lang! Vogel Wok verveelt zich rot. Ze verzint van alles om de tijd te doden; liedjes, verhaaltjes, spelletjes... maar het ei, dat komt niet uit.

Ze vraagt de dieren die langs komen of zij niet een poosje op haar ei willen broeden, maar geen van de dieren heeft daar zin in. Dus blijft vogel Wok maar zitten waar ze zit. Op een goede dag komt er een olifant voorbij die best even op het ei van vogel Wok wil zitten. Olifant hijst zich met moeite de boom in en belooft vogel Wok te blijven zitten tot ze terugkomt. Hij wacht... en wacht... en wacht... Tot op een dag een jager komt die Olifant neer willen schieten. Hoe dit afloopt en of vogel Wok ooit nog terugkomt? Je kunt het allemaal zien in deze vrolijke, interactieve en beeldende voorstelling van verhalenverteller Peter Faber (de andere).
 

Leeftijd: 4 t/m 7 jaar