Kraak Je Brein Kamer

18 november 2017, van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Stadsplein

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom je hersens trainen met (retro) bordspellen.

Bordspelletjes waarbij je flink moet nadenken zijn er in allerlei soorten en maten. En ze zijn van alle tijden. En anders dan bij spelletjes op de tablet of telefoon speel je niet alleen. Een gezelschapsspel speel je met twee of meer personen en de interactie met de ander(en) is een wezenlijk onderdeel van de spanning en het plezier.

In de maand van Hippe hersens (en robotica) werpen we bij tal van activiteiten een blik in de toekomst. Maar we vinden het ook een mooi moment een lans te breken voor het gezelschapsspel als bron van plezier en zijn educatieve waarde. Daarom zetten we er een groot aantal klaar om samen mee te komen spelen. 

In de kraak je brein kamer staan straks retro spellen klaar zoals mastermind, backgammon, pimpampet en triominos (om er maar een paar te noemen) maar ook nieuwere spellen zoals het sudoku bordspel, SET en katamino. Kom langs met je kind(eren), of met je vriendjes en vriendinnetjes, en speel samen een spelletje.

Op alle zaterdagmiddagen in november vanaf 2 uur ben je van harte welkom in de helft van de stilteruimte in de Bibliotheek Stadsplein. Het is niet de bedoeling met de spellen elders in de bibliotheek te gaan zitten.

Voor wie even geen zin heeft om samen te spelen, liggen er ook puzzels en doolhoven op papier klaar.