Infopunt voor digitale vragen geopend

Gepubliceerd op: 8 september 2021 08:47

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker online. Bibliotheek Amstelland is daarom gestart met het Informatiepunt Digitale Overheid. Voor digitale vragen kan je tijdens openingstijden in de Bibliotheek terecht. Wethouder Marijn van Ballegooijen opende dinsdag het informatiepunt.

Zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, een rijbewijs verlengen, je inkomstenbelasting aangeven? Tegenwoordig moet het steeds vaker online. Wat denk je van de coronacheck-app? Daarvoor moet je kunnen omgaan met een computer of smartphone en heb je een DigiD nodig. Naar schatting vinden 4 miljoen volwassenen in Nederland dit lastig. Om die reden start de Bibliotheek Amstelland met het Informatiepunt Digitale Overheid.

Stel je vraag in de bieb

Bibliotheken zijn deze samenwerking gestart met uitvoeringsorganisaties van de overheid. Zij willen dat inwoners dichtbij huis geholpen worden met hun digitale vragen. Directeur Daphne Janson van de Bibliotheek Amstelland: “Onze medewerkers weten de weg op de websites van de overheid. Bij specifieke vragen verbinden we je met de juiste persoon bij organisaties in de buurt, zoals Participe, Taalhuis, Humanitas of Aa Werkplein. Of je kunt kiezen voor een computercursus.”

Neutrale plek

Gemeente Amstelveen is blij met dit initiatief. “In Amstelveen hebben 15.000 inwoners moeite met de digitale overheid. Het Informatiepunt Digitale Overheid bij de Bibliotheek is belangrijke en neutrale plek waar inwoners hulp kunnen vragen bij contact met de digitale overheid. Inwoners kunnen hier dagelijks hulp krijgen”, geeft wethouder Marijn van Ballegooijen aan.

Afspraak is niet nodig

In de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein kun je tijdens service-uren je vragen stellen en helpt een medewerker je verder. Het is gratis en je hoeft geen lid te zijn. Een afspraak maken mag, maar hoeft niet. In Aalsmeer is het informatiepunt Digitale Overheid ook aan het proefdraaien. Op maandag 20 september wordt dit punt officieel geopend.