Welkom in de Oude Veiling!

Gepubliceerd op: 25 september 2018 13:07

De verbouwing is afgerond, de Oude Veiling straalt en de Bibliotheek Aalsmeer is weer gewoon geopend.

Na een aantal maanden flink doorwerken is de Oude Veiling op zaterdag 15 september feestelijk geopend. De hele dag waren er verschillende festiviteiten gaande in het compleet vernieuwde pand.

De bezoekers werden verwelkomd met champagne; er waren rondleidingen, optreden van slagwerkgroep Bovenkerk, muziekvereniging Flora, rolstoeldansers, dansgroep Deborah, koor Davanti, een huiskamergesprek met de verschillende partners en een toneelvoorstelling door Ons Tweede Thuis.

Impressie van de opening

De Bibliotheek na de verbouwing

De Bibliotheek heeft na de verbouwing een nieuwe ingang. Via de hoofdingang van de Oude Veiling sta je zo in de Bibliotheek. Met een extra leestafel, vernieuwde zitjes en het aangrenzende restaurant wordt de Bibliotheek in de Oude Veiling een plek waar het goed toeven is!

In de toekomst kun je steeds meer leuke dingen doen in de Bibliotheek en in de Oude Veiling. Naast het Taalpunt zullen ook andere partners een plekje krijgen in de Bibliotheek.

Kom je vooral in de Bibliotheek om te lenen? De zelfbedieningsapparatuur is vernieuwd, waardoor het lenen en terugbrengen van boeken makkelijker en sneller gaat. Ook het printen en kopiƫren is verbeterd.

De Oude Veiling heeft meer inwoners dan de Bibliotheek.

• Het restaurant is compleet nieuw ingericht. Hier kun je zeven dagen per week terecht om te lunchen, dineren of gewoon voor een kop koffie met een heerlijk stukje taart.
  • Die taart wordt gebakken door Ons Tweede Thuis, een organisatie die werkplekken en dagsbestedingsplekken biedt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de Oude Veiling doen zijn werkervaring op.
  • Bij het Cultuurpunt worden muziekcursussen gegeven en hebben creatieve Aalsmeerders als kunstenaars en toneelverenigingen de ruimte om bijvoorbeeld te exposeren, voorstellingen en clinics te geven.

Nieuwsgierig? Kom langs!

De Bibliotheek is van maandag t/m zaterdag geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Het restaurant in de Oude Veiling is zelfs geopend van 9.00 uur tot 22.00 uur (in het weekend vanaf 10.00 uur).

Volg de Oude Veiling op Facebook
Bezoek de website van de Oude Veiling