Weer open vanaf 12 mei

Gepubliceerd op: 7 mei 2020 19:49

Gisteravond kregen we het goede nieuws dat de Bibliotheken weer open mogen. In dit bericht lees je hoe we dat doen.

Vanaf dinsdag 12 mei kun je weer boeken lenen en terugbrengen in alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland. Wij hebben er heel veel zin in om jullie weer te ontvangen!

Uiteraard nemen we maatregelen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Je kunt vooralsnog geen gebruik maken van de werkplekken en leestafels. Ook gaan de activiteiten in de bibliotheken nog niet van start (bekijk het online programma).

Aangepaste openingstijden

Onze aangepaste openingstijden in alle vestigingen zijn:

• dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.
  • zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Weer lenen in de Bibliotheek

Lenen kan op drie manieren: boeken uitzoeken in de bieb, boeken vooraf reserveren of door een boekenpakket aan te vragen. Je kunt nog niet in alle vestigingen zelf boeken uitzoeken. We hebben gekeken wat er op korte termijn veilig en haalbaar is.

Dit zijn de mogelijkheden per vestiging:

• Aalsmeer: reserveringen ophalen & boeken uitzoeken in de bieb
  • Amstelveen Stadsplein: reserveringen ophalen & boeken uitzoeken in de bieb
  • Amstelveen Westwijk: reserveringen ophalen & boekenpakket ophalen
  • Uithoorn: reserveringen ophalen & boekenpakket ophalen

Vooraf boeken reserveren

We vragen je jouw verblijf in de Bibliotheek zo kort mogelijk te houden. Bij voorkeur reserveer je van tevoren je boeken via de catalogus. Dat kan weer vanaf dinsdag 12 mei. Als de reservering voor je klaar staat, krijg je daar bericht over. Om snel aan boeken te komen, kun je het beste kiezen voor titels die al in de afhaalvestiging aanwezig zijn.

Inleveren en inleverdatum

Je kunt ook weer boeken inleveren, maar als je nog niet naar de Bibliotheek wilt of kunt, heb je daar nog voldoende tijd voor. De eerste inleverdatum zetten we op 1 juni. Dit zal binnenkort ook terug te vinden zijn in Mijn Menu bij je geleende materialen.

Boekenpakketten

Eerder stuurden we je een bericht over de Afhaalbibliotheek in Aalsmeer, Westwijk en Uithoorn. In een week tijd zijn er meer dan 1000 boekenpakketten aangevraagd. Deze pakketten zijn vanaf 12 mei alleen nog aan te vragen in Westwijk en Uithoorn. Heb je vóór 12 mei een pakket aangevraagd in Aalsmeer, dan maken we deze uiteraard nog voor je klaar.

Veiligheidsmaatregelen

Dit zijn de belangrijkste maatregelen waarmee we je vragen rekening te houden:

• Blijf thuis als jij of één van je gezinsleden verkouden is of griepklachten heeft.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen onder de 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.
  • Er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijk toegelaten.
  • Bezoek de Bibliotheek doelgericht en blijf niet langer dan nodig.

Meer weten?