We gaan weer open!

Gepubliceerd op: 18 mei 2021 11:20

Vanaf donderdag 20 mei zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland weer geopend. We kijken er naar uit om je weer te zien!

Vorige week maakte premier Rutte bekend dat bibliotheken toch open mogen bij stap 2 van de heropening. We willen iedere bezoeker van de Bibliotheek Amstelland van harte uitnodigen om weer bij ons langs te komen.

Lenen, verblijven en kleine activiteiten

Dit is er vanaf 20 mei 2021 weer mogelijk in de bibliotheek:

• Lenen. Je mag zelf weer boeken uitzoeken. Van tevoren boeken reserveren blijft uiteraard ook mogelijk.
  • Verblijven. Om te werken, studeren of lezen in de Bibliotheek is een zitplaats reserveren verplicht. De koffieautomaat en de toiletten zijn te gebruiken.
  • Printen en kopiĆ«ren. Bekijk hier hoe dit werkt, zodat je dit zelfstandig kunt doen.
  • We mogen weer kleinschalige activiteiten gaan organiseren, zoals de Maakplaats en de Dementheek. Houd de agenda in de gaten voor ons actuele programma.

Openingstijden

Op dit moment zijn we alleen geopend tijdens full service openingsuren. We proberen de openingstijden binnenkort verder uit te breiden met self service openingsuren met hulp van vrijwilligers. Er zijn wekelijks speciale openingstijden voor ouderen of kwetsbare groepen.

Een veilig bezoek aan de Bibliotheek

Wij willen de Bibliotheek veilig houden. Help je mee?

• De Bibliotheek is zo ingericht dat je voldoende afstand kunt houden. Geef elkaar de ruimte.
  • Er geldt een maximum aantal bezoekers. Bij de ingang staan verplichte winkelmandjes. Zijn ze op, dan vragen we je om even te wachten.
  • We vragen je bij binnenkomst een gezondheidscheck te doen en jezelf te registreren.
  • Bij je bezoek draag je een mondkap. Deze mag af als je op je plek zit.
  • Je blijft thuis bij klachten van jezelf of je huisgenoten.

Bedankt voor je begrip en graag tot ziens!

Ontwikkelingen

In de tussentijd hebben we niet stilgezeten. Zo hebben we de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein vernieuwd en starten we binnenkort met Open+ in Aalsmeer, waarbij leden de sleutel krijgen van de Bieb. In Uithoorn is de bouw van de nieuwe bieb gestart.