Wat vind jij van de Bieb?

Gepubliceerd op: 23 mei 2019 15:57

We krijgen in een jaar ruim een half miljoen bezoekers over de vloer. Zij beleven de Bibliotheek op hun eigen manier, en daar zijn wij ontzettend benieuwd naar!

De meningen van onze bezoekers zijn zeer waardevol en kunnen ons helpen bij het continu verbeteren van onze dienstverlening. Om deze reden hebben we afgelopen maand een nieuwe vorm van klantonderzoek geïntroduceerd. Met zogenaamde feedbackzuilen in de bibliotheek aan het Stadsplein kunnen bezoekers voortaan direct vertellen wat zij goed en minder goed vonden aan het bezoek.

Feedback on the spot
De feedbackzuilen zijn door het Amstelveense bedrijf Market Vision ontwikkeld en we meten hiermee ‘live’ de ervaringen van de bezoekers over bijvoorbeeld de werking van de WiFi, het gemak van de selfserviceapparatuur, de beschikbaarheid van werkplekken en de kwaliteit van de activiteiten. De vragen zijn door middel van smileys te beantwoorden. Dat maakt het invullen leuk en gemakkelijk. De verzamelde informatie levert direct verbeterpunten op voor de dienstverlening.

Ook in de overige vestigingen
Als de proef geslaagd is worden de feedbackzuilen ook geplaatst in de vestigingen in Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn. Zo kan de klantervaring in de vestigingen ook met elkaar vergeleken worden.

Kom jij binnenkort weer langs? Laat dan je mening achter via één van de zuilen zodat de Bibliotheek ook met jouw wensen aan de slag kan!