Vier je partijtje in de Maakplaats

Gepubliceerd op: 26 oktober 2020 12:22

Ook voor je partijtje

De Maakplaats blijft in ontwikkeling. Nieuw: verjaardagspartijtjes!

Al jaren lang zorgt de Bibliotheek Amstelland naast leesplezier ook voor digitale geletterdheid. Met lessen op scholen, maar sinds 2019 ook bij de Maakplaats in de bieb.

"We ontwikkelen continu nieuwe lessen en workshops en krijgen daarbij inspiratie van wat er technisch mogelijk is, maar ook van wat onze bezoekers graag doen. Zo is nu ons aanbod weer verder uitgebreid: je kunt je eigen verjaardagsfeestje organiseren in de Maakplaats," vertelt Gertrude Hoogendoorn, manager Educatie & Programmering. “Wij verzorgen een workshop die goed bij de jarige past, en maken er samen een echt feestje van.”

Van mediawijs naar digitaal geletterd

• We verzorgen al een jaar of 10 mediawijsheid lessen op scholen.
  • In 2018 testten we een idee voor digitale geletterdheid, en gaven we de eerste Legolessen bij scholen.
  • In april 2019 openden we onze Maakplaats aan de bieb op het Stadsplein in Amstelveen. Sindsdien kan je elke woensdagmiddag een workshop volgen
  • Vanaf november 2019 gaat de Maakplaats op zaterdag on tour naar de biebvestigingen in Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn.
  • Dit jaar zijn we ook on tour geweest naar het Cobra museum en museum JAN.
  • Naast lessen op scholen verzorgen we ook workshops bij BSO’s.
  • Deze zomer gaven kinderen ons een 9,3 voor de lessen die we tijdens de Zomerschool in Amstelveen aanboden. Het hoogste cijfer van alle workshops!
  • Vanaf oktober 2020 kun je je verjaardagsfeestje vieren in de Maakplaats!
De vier lijnen van de Maakplaats