Verlengen vanaf juli 2018

Gepubliceerd op: 29 juni 2018 13:35

In onze nieuwsbrief van 23 mei kondigden we de veranderingen aan over het verlengen per 1 juli 2018. Graag lichten we een en ander hier nog even toe. Wat is het geval? De verlengperiode van geleende materialen gaat voortaan in op de datum waarop de verlenging wordt aangevraagd en zal niet meer automatisch achter de lopende uitleentermijn ‘geplakt’ worden.

Met deze regeling komt de collectie weer eerder voor iedereen beschikbaar en daar zijn uiteindelijk alle klanten mee gebaat. We sluiten hiermee ook aan op de landelijke leenregeling binnen bibliotheken. Wat blijft is dat je nog steeds maximaal tweemaal kosteloos je leentermijn kunt verlengen, bijvoorbeeld als je het boek nog niet uit hebt.

Verlengen doe je via Inloggen en verlengen (zie bovenaan de website) of de Bibliotheek app van Wise. Als iemand het item gereserveerd heeft, is het niet mogelijk om te verlengen. Verlengen van e-books, Muziekweb- en Filmbieb items is niet mogelijk.

In de praktijk: stel je hebt een basisabonnement en leent op 9 juli een boek. Datum van inlevering wordt dan 30 juli. Je besluit op 10 juli thuis het item te verlengen. Dan wordt de nieuwe inleverdatum 31 juli en niet 20 augustus zoals met de oude regeling.