Uitverkoop cd's

Gepubliceerd op: 23 mei 2019 14:24

We nemen afscheid van onze CD-collectie. In lijn met de ontwikkelingen in de muziekindustrie stopt de Bibliotheek per 1 juli 2019 met de collectie cd’s. Op 6 juli starten we met de uitverkoop.

Er zijn inmiddels diverse andere distributiekanalen voor muziek zoals downloads (o.a. iTunes) en streaming (Spotify, Deezer) waarvan steeds meer mensen gebruik maken. Ook de terugloop van de uitleningen van cd’s speelt een rol.

Vorig jaar was de afname t.o.v. 2015 maar liefst 53,5%. Deze terugloop zien we niet alleen in Amstelland, maar maakt deel uit van een landelijke trend. Inmiddels zijn meerdere bibliotheken al gestopt met het aanbieden van fysieke cd's. Bovendien heeft het Nationaal Pop Instituut haar collectie van 15.000 cd’s recent overgedragen aan Muziekweb. En dat brengt ons direct bij ons alternatief.

Alternatief
We bieden onze klanten een goed alternatief, nl. Muziekweb, de muziekbibliotheek van Nederland. Ben je lid van de Bibliotheek dan kun je zonder extra lidmaatschap gebruik maken van de collectie van Muziekweb. Je kunt titels aanvragen en deze laten bezorgen bij de plaatselijke bibliotheek. De tarieven en leenvoorwaarden worden op lokaal niveau bepaald. Bij de Bibliotheek Amstelland zijn die €2,50 per aanvraag.

In de (uit)verkoop
In het weekend van 6 en 7 juli doen we de cd's in de verkoop. Tegen betaling van 1 euro mogen leden/bezoekers zich de nieuwe eigenaar van een CD noemen. Voor dubbel cd's is de prijs twee euro. Om zo veel mogelijk mensen blij te maken mogen er per keer maximaal tien cd's gekocht worden. De uitverkoop is tijdens openingsuren en alleen in de vestiging Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.

Kijk hier voor de openingstijden.