Tweede aflevering podcast Je brein is er dol op! over meertaligheid

Gepubliceerd op: 27 juli 2021 13:20

De tweede aflevering van de podcast ‘Je brein is er dol op!’ staat inmiddels online. De programmamakers van de Bibliotheek Amstelland gaan dit keer met Connie Fransen, lees- en mediaconsulent, in gesprek over meertaligheid.

Wist je dat 80% van de wereldbevolking meertalig is? Meertalige kinderen leren sneller een andere taal, kunnen zich gemiddeld beter concentreren en hebben een positievere houding ten opzichte van andere talen en culturen. Je kunt wel zeggen dat je brein dus dol is op al die talen.

Toch weet niet iedereen dat meertaligheid zo veel voordelen met zich meebrengt. “Krijgen kinderen geen taalachterstand als ze meertalig worden opgevoed?” Dit is bijvoorbeeld een vraag die Connie Fransen vaak voorbij hoort komen.

Ben jij benieuwd naar het antwoord? In de nieuwe aflevering van de podcast Je brein is er dol op! worden deze en andere vragen over meertaligheid beantwoord.

Je brein is er dol op! wordt gemaakt door programmamakers Anton Furnée, Meliza de Vries en Hiske Deinema.

“Met de podcast gaan we in gesprek met elkaar, onze bezoekers en deskundigen. We maken korte podcast series die op specifieke doelgroepen zijn gericht. Door verschillende rubrieken af te wisselen zorgen we naast kennis opdoen, ook voor ontspanning en inspiratie.” aldus Hiske Deinema.