Gratis e-books en luisterboeken voor iedereen

Gepubliceerd op: 6 april 2020 12:00

Met de ThuisBieb-app maak je kennis met e-books van de Bibliotheek of laat je voorlezen met de LuisterBieb-app.

In de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. Er zijn populaire boeken te lezen, zoals 'Rinkeldekink' van Martine Bijl en 'Alaska' van Anna Woltz voor de jongere lezer.

Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei.

De ThuisBieb kun je downloaden op je tablet of smartphone (iOS en Android).

LuisterBieb, de app voor luisterboeken

De LuisterBieb-app bevat duizenden luisterboeken die bibliotheekleden gratis kunnen lenen. Ook niet-leden kunnen nu lekker luisteren, want er zijn extra titels beschikbaar gemaakt voor iedereen.

De LuisterBieb-app download je heel gemakkelijk op je tablet of smartphone (iOS en Android).

Genoeg te doen tijdens de coronacrisis

De ThuisBieb is een initiatief om mensen te wijzen op het online aanbod van de Bibliotheek. In de LuisterBieb, de Bibliotheek-app voor luisterboeken, zijn ook nog eens ruim 100 extra titels toegevoegd die beschikbaar zijn voor iedereen. Daarnaast heeft de Bibliotheek Amstelland twee pagina's gemaakt met nog meer lees-, kijk-, luister- en doetips voor tijdens de coronacrisis.