Taalcursisten aan de poëzie

Gepubliceerd op: 23 april 2019 16:46

De Bibliotheek en het Cobra Museum geven creatieve werkvormen aan NT1-cursisten.

De taalcursisten van het ROC schreven op maandag 15 april in de Bibliotheek Stadsplein een gedicht met als thema ‘Vrijheid’. Op 18 april bezochten zij vervolgens het Cobra Museum om daar een schilderij te maken dat bij het gedicht hoort: een echt tweeluik.

Wat betekent NT1?

Nederlands als eerste taal (NT1) betekent Nederlands als moedertaal. De term verwijst naar de didactische aanpak van het schoolvak Nederlands voor leerlingen van wie de moedertaal het Nederlands is. Deelnemers van de betreffende ROC cursus hebben ofwel Nederlands als moedertaal, of wonen reeds meerdere jaren in Nederland.

De Bibliotheek is een van de partners van het Taalhuis: een organisatie voor volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Er is een aanbod gericht op ieders situatie. Bijvoorbeeld oefenen met een taalmaatje, een cursus Nederlands bij een taleninstituut of taallessen volgen bij het ROC. Het Taalhuis ontvangt zowel mensen van wie Nederlands de moedertaal is, als mensen die op latere leeftijd Nederlands hebben leren spreken.

Een creatieve werkvorm helpt!

We bieden deze workshops aan omdat dat creatieve werkvormen helpen om de taal beter te leren beheersen. Het is bovendien een plezierige, inspirerende aanvulling op de cursus NT1 is.

Bekijk de werken

De tweeluiken van de cursisten zijn in de maand mei te bekijken in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.