Stichting Vluchtelingenwerk op bezoek

Gepubliceerd op: 18 juli 2019 11:23

Voor een aantal van de bezoekers was het de eerste ervaring met een Bibliotheek.

Dinsdag 9 juli leidden programmeur Anton en leesmediaconsulent Connie een groep van ongeveer 30 bezoekers van Stichting Vluchtelingenwerk Amstelland rond door de bibliotheek Stadsplein. Samen met docente Petra Merckens kregen de cursisten uitleg over wat ze in de bieb kunnen doen.

De cursisten zijn vluchtelingen, statushouders, die van huis uit niet veel in aanraking zijn gekomen met taal. Voor ongeveer de helft van hen was het de eerste keer dat ze in een bibliotheek waren. Ze hebben uitleg gekregen over het Taalhuis en het Taalcafé, over de collectie, en over het lidmaatschap en feit dat dit voor kinderen tot en met 17 jaar gratis is en dat Amstelveenpashouders 6o% korting krijgen. Daarnaast werd verteld waar de medewerkers van de bieb bezoekers mee kunnen helpen, en dat iedereen, lid of niet, altijd welkom is om te komen studeren, relaxen of koffie drinken. Een grote groep cursisten gaf na het bezoek aan, om in de vakantieperiode zeker eens langs te willen komen.

Petra Merkcens: “Al met al een geslaagd bezoek, denk ik! Geweldig dat onze cursisten nu weten waar ze vragen kunnen stellen en hulp kunnen krijgen om hun weg in de bibliotheek te vinden. Dat is belangrijk en echt overgekomen. Hartelijk bedankt voor de goed begrijpelijke en leuke ontvangst en rondleiding.”