Start bouw Bibliotheek Uithoorn

Gepubliceerd op: 26 oktober 2020 16:06

Vorige week zijn de eerste funderingspalen voor de nieuwe Bibliotheek de grond in gegaan.

Op 90 funderingspalen wordt het complex 'de Rede' op gebouwd. In 'de Rede' komen naast een Bibliotheek ook appartementen en een havenkantoor. De gemeente en de Bibliotheek Amstelland willen met deze bibliotheek een eigentijdse plek voor jong tot oud creƫren.

Bibliotheek voor breed publiek

Op de nieuwe plek geeft de Bibliotheek Amstelland invulling aan een brede dienstverlening die toegankelijk is voor iedereen. Naast lezen en boeken lenen, kun je er bijvoorbeeld terecht om digitale vaardigheden op te doen, te werken en te loungen. Er komt een heus podium voor kennisdeling en voorstellingen en er zijn ruimtes voor bijvoorbeeld workshops. Vanzelfsprekend zijn scholen van harte welkom.

Kortom, de nieuwe bibliotheek aan de Amstel is bedoeld voor een breed publiek van jong tot oud.

Meedenken

De komende tijd worden vanuit de Bibliotheek Amstelland acties uitgezet om inwoners, scholen, partners en leden mee te laten denken of op andere wijze te betrekken bij dekomst van de nieuwe bibliotheek. Er komt een speciale website en je kunt al het nieuws volgen op social media. Op die manier wordt de nieuwe bibliotheek ook echt een plek voor iedereen.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan nu alvast in voor de nieuwsbrief over de Bibliotheek Uithoorn.

Deze mannen klaren de komende tijd de klus om 90 palen de grond in te plaatsen.

Met enorme boorkoppen en een lange buis wordt er een diep gat gegraven.

Met een stuk minder lawaai en trillingen verdwijnt vervolgens de 'heipaal' de grond in.