SPRANKELend initiatief voor boekenliefhebbers

Gepubliceerd op: 4 maart 2021 13:40

Het Amstelveens Boekenfeest en de Bibliotheek Amstelland organiseren dit jaar evenementen onder de naam SPRANKEL.

Wat in 2019 begon met een ingeving van Jacobine van den Hoek en een enthousiaste reactie van Peter Kluskens van ANNA Amstelveen, eindigde in een groots en gezellig boekenfeest. 'Auteurs en mensen die boeken lezen zijn niet saai,' vond Jacobine. ‘Je moet eens weten hoe goed auteurs en lezers kunnen feesten.' Daarom organiseerde ze tot drie keer toe het Amstelveens Boekenfeest in de voormalige Annakerk in Amstelveen.

Aangezien de Bibliotheek Amstelland op het boekenfeest steeds aanwezig was met een programmaonderdeel waren plannen snel gesmeed: Jacobine en Gertrude Hoogendoorn van de Bibliotheek bundelden hun krachten. Onder de nieuwe naam SPRANKEL gaan ze evenementen organiseren op verschillende locaties in Amstelveen.

‘Met SPRANKEL willen we een bredere groep lezers aanspreken dan we al doen,’ aldus Gertrude, manager Programmering en Educatie bij de Bibliotheek Amstelland. ‘Ouders van schoolgaande kinderen weten ons te vinden als het gaat om leesplezier voor hun kinderen. Ook lezingen door auteurs of over specifieke thema’s trekken trouwe lezers aan, net als het Poëziecafé dat we samen met Boekhandel Venstra maandelijks organiseren. Maar we willen ook mensen die niet zo snel de weg naar de boekhandel of bieb weten te vinden, verrassen met mooie activiteiten.’ ‘Met SPRANKEL laten we zien dat lezen sociaal kan zijn, spannend en swingend,’ vult Jacobine aan.

Wat in ieder geval al op de ageda staat is een event op 25 juni in openluchttheater Elsrijk tijdens de Week van het Spannende Boek. Thrillerauteur Jeroen Windmeijer spreekt dan over zijn laatste roman Het Isisgeheim. De avond voor de lezing organiseert de Bibliotheek ook een Moordspel aan het Stadsplein.

Op zaterdag 28 augustus vint het meest swingende event plaats in ANNA Amstelveen, in het traditionele Jazz in het Dorp weekend. Bestsellerauteur Alex Boogers, bekend en bekroond voor onder andere Alleen met de Goden, is te gast en zal spreken over zijn liefde voor (jazz)muziek, boeken en schrijven. Alle live optredens (openluchttheater Elsrijk en ANNA) worden omkleed met livemuziek.