Schoolbibliotheek geopend bij Wellantcollege

Gepubliceerd op: 26 september 2019 13:39

Wellantcollege Westplas Mavo opende deze maand met trots hun eigen schoolbibliotheek!

Het afgelopen jaar ging Wellantcollege Westplas Mavo een samenwerking aan met de Bibliotheek Amstelland. De Bibliotheek ondersteunt de school bij het uitdagend aanbieden van lezen met als doel het leesplezier bij de leerlingen te vergroten. Meer plezier in lezen zorgt voor een snellere ontwikkeling op het gebied van de taalvaardigheid en de woordenschat van de leerlingen.

De leerlingen hebben eind vorig jaar een bezoek gebracht aan de bibliotheek en een bibliotheekpas aangeschaft. Op school hebben zij meegedaan aan een monitor en hun voorkeur opgegeven voor de verschillende genres: humor, thrillers, romans, new adult, spanning, fantasie, non-fictie enz. De bibliotheek is hiermee aan de slag gegaan en dit heeft geresulteerd in een uitdagende lijst met mooie boeken.

Maandag 16 september is de schoolbibliotheek geopend door Maarten Spaan van de Bibliotheek Amstelland en leerlingen Merel Timmer, Lana Been en Anouk Verkerk onder het toezicht oog van de drijvende krachten achter de schoolbibliotheek, docenten Gerda Veldhuisen en Claudia Grube.

Leerlingen kunnen nu voortaan tijdens schooltijd lekker een kussentje en een boek pakken, een plekje zoeken in het lokaal en verdwijnen in een mooi verhaal.