Retourtje Bieb met AutoMaatje

Gepubliceerd op: 1 juli 2019 14:13

Door de samenwerking van de Bieb en AutoMaatje kunnen zij die minder mobiel zijn nu makkelijk naar de Bieb.

Zelf bepalen wanneer je op bezoek wilt

De Bibliotheek verlaagt met deze samenwerking de drempel voor de minder mobiele inwoners van Uithoorn. Dankzij AutoMaatje kunnen zij nu eenvoudiger een bezoek brengen aan de Bibliotheek. Als eerste deed mevrouw Leeftink dat op donderdag 27 juni. Zij werd met open armen ontvangen door Daphne Janson, directeur van de Bibliotheek Amstelland waartoe ook Bibliotheek Uithoorn behoort.

Daphne Janson: "De Bibliotheek biedt al de dienst Bibliotheek aan Huis met vrijwilligers aan, maar mensen zoeken graag zelf hun boeken uit in de bibliotheek. Bovendien komen ze dan ook onder de mensen en maken ze dankbaar gebruik van onze functie als ontmoetingsplek. Door de nieuwe samenwerking hoopt de bibliotheek de drempel voor deze doelgroep om naar de bibliotheek te komen te verlagen", besluit Janson.

Ook aanwezig was Natasja Groeneveld, coördinator van AutoMaatje. Zij vertelde dat er in Uithoorn steeds vaker gebruik gemaakt wordt van AutoMaatje. "Mensen gebruiken AutoMaatje niet alleen om naar de dokter of kapper te gaan of een boodschap te doen, maar ook voor het bezoeken van ontspanningsactiviteiten. Vanaf de start in januari zijn enthousiaste vrijwillige chauffeurs bij AutoMaatje betrokken", aldus Groeneveld. Een van hen is de chauffeur van vandaag Nico Min. "Ik ben er al vanaf de start in januari 2019 als chauffeur bij betrokken. Mijn voldoening haal ik vooral uit de dankbaarheid van de mensen die ik overal naartoe mag rijden", zegt Min.

Tenslotte laat mevrouw Leeftink nog weten blij te zijn met de nieuwe samenwerking. "Zo kan ik zelf bepalen wanneer ik naar de Bieb wil en wanneer ik weer naar huis wil. Echt een uitkomst! De Bibliotheek is voor mij na de verhuizing naar de Dorpsstraat namelijk wat moeilijker te bereiken”, besluit ze.

Klik hier voor de website van AutoMaatje Uithoorn.

Op de foto van Naomi Heidinga zitten vlnr Daphne Janson, Natasja Groeneveld, Nico Min, Anton Furnée (Bibliotheek) en mevrouw Leeftink.