Rabobank levert bijdrage aan Voorleesfestival

Gepubliceerd op: 23 januari 2020 14:30

Een feestelijke start van de Nationale Voorleesdagen 2020!

Rabobank Amstel en Vecht reikte vandaag een cheque ter waarde van €1.500 uit aan de Bibliotheek Amstelland. Het coöperatiefonds van de bank levert hiermee een bijdrage aan het Internationaal Voorleesfestival.

Het is de tweede keer dat de Bibliotheek het Internationaal Voorleesfestival organiseert. Na het succes van vorig jaar zijn er tijdens het International Storytelling Festival op zaterdag 1 februari wel twee keer zoveel talen aanwezig: er wordt in maar liefst 16 talen voorgelezen. Vele internationale Amstelveners hebben zich aangemeld om voor te lezen en kinderen kennis te laten maken met hun taal en cultuur.

Ook het podiumprogramma is dit jaar flink uitgebreid. Gedurende de dag zijn er drie professionele theatervoorstellingen, die voor iedereen gratis te bezoeken zijn. “Die uitbreidingen hebben we kunnen doen dankzij de bijdrage van de Rabobank,” aldus Gertrude Hoogendoorn, die de cheque namens de bibliotheek in ontvangst nam.

Anke Bollen is lid van de ledenraad van Rabobank Amstel en Vecht en reikte de cheque vandaag uit. “We ondersteunen vooral lokale initiatieven met maatschappelijke doelen. Met het festival maakt de bibliotheek de kinderen uit deze internationale stad enthousiast voor boeken. Heel belangrijk voor hun taalontwikkeling.”