Ouderenuurtje in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 24 september 2020 15:39

In alle vestigingen kunt u bij ons terecht tijdens het ouderenuurtje, speciaal voor ouderen en kwetsbare groepen.

Voor een boek, uw digitale vragen, een kopje koffie of gewoon een praatje.

Tijdens deze extra openingstijden zorgen wij ervoor dat u de Bibliotheek prettig en veilig kunt bezoeken. U heeft voldoende ruimte om een stapel nieuwe boeken uit te zoeken en u kunt gerust een gratis kopje koffie of thee pakken. Onze medewerkers staan ook voor u klaar om u te helpen met digitale vragen. Wij kijken uit naar uw bezoek!

Let op: deze extra openingstijden zijn alleen bedoeld voor ouderen en mensen die snel ziek worden door het coronavirus, volgens de definitie van het RIVM. We vertrouwen erop dat hier geen misbruik van gemaakt wordt.

Extra openingstijden

Vestiging Dag Tijd
Aalsmeer vrijdag van 11.00 tot 12.30 uur
Amstelveen Stadsplein maandag van 11.00 tot 12.30 uur
Amstelveen Westwijk vrijdag van 11.00 tot 12.30 uur
Uithoorn maandag van 11.00 tot 12.30 uur

Buiten deze extra openingstijden voor kwetsbare mensen is iedereen welkom in de vestigingen van de Bibliotheek Amstelland tijdens de reguliere openingstijden.

Vragen? Stel ze aan de wijkcoach!

U zit op dit moment misschien met vragen of zorgen. In Bibliotheek Amstelveen Stadsplein kunnen wijkcoach Rosanne Rondema en de ouderenadviseur van Participe u daar tijdens het ouderenuurtje bij helpen. Ook in Bibliotheek Aalsmeer zal de wijkcoach binnenkort aanwezig zijn.

Bibliotheek aan Huis

Wil of kunt u niet de deur uit? Maak dan gebruik van onze Bibliotheek aan Huis-dienst, speciaal voor ouderen en kwetsbare groepen. Een vrijwilliger komt dan bij u langs met een stapel geleende boeken.

Waarom een ouderenuurtje?

Het aantal coronabesmettingen nam afgelopen tijd toe in deze regio. De veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland kondigde daarom op vrijdag 18 september extra maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, waaronder speciale openingstijden voor kwetsbare groepen.

Vanaf maandag 28 september zullen daarom de bibliotheekvestigingen wekelijks anderhalf uur extra open zijn, speciaal voor mensen uit kwetsbare groepen. Wij vinden dit een uitgelezen moment om ouderen niet alleen met boeken te helpen, maar ook met andere dingen waar zij misschien mee zitten.