Opening nieuwe schoolbibliotheek

Gepubliceerd op: 8 oktober 2020 09:25

De Willem-Alexanderschool in Amstelveen start met 'de Bibliotheek op school'.

Woensdagochtend 30 september was er op de Willem-Alexanderschool dubbel feest. Naast de opening van de Kinderboekenweek is ook de nieuwe schoolbibliotheek geopend. De school is een samenwerking aangegaan met de Bibliotheek Amstelland in het kader van de Bibliotheek op school en mag zich nu een officiële dBos-school noemen. Hiermee zet de school zich de komende jaren in op lezen, leesbevordering en vooral leesplezier.

 

De Boekenwurm

Bibliotheek ‘De Boekenwurm’ is feestelijk geopend door directeur Anqelique Levy, Maarten Spaan (leesconsulent van Bibliotheek Amstelland) en leerlingen van de bovenbouw. De naam is bedacht door de leerlingen zelf, die in de afgelopen weken allemaal een naamsuggestie hebben mogen aanleveren. 

Leuk en belangrijk

De Willem-Alexanderschool vindt het belangrijk dat er meer aandacht wordt besteed aan lezen. Door veel te lezen vergroot je je woordenschat waardoor je informatie beter verwerkt en de wereld om je heen beter begrijpt. En buiten dat is lezen ook gewoon heel erg leuk. Tijdens deze Kinderboekenweek zal de directeur dan ook langs alle klassen gaan om een stuk voor te lezen uit een leuk, grappig of spannend boek. 

Over de Bibliotheek op school

Lees de whitepaper om meer te weten te komen over de aanpak van de Bibliotheek op school. Directeur Frank Roel van Brede School Omnibus vertelt daarin over hun ervaringen.