Opening expo een ontembare kracht

Gepubliceerd op: 3 december 2018 09:37

Opening gemist? Kijk en lees hier dan even mee. Zelf zien? Dat kan nog tot 17 februari.

Circa zeventig trotse en enthousiaste, kinderen, (groot)ouders en familie kwamen naar de Bieb voor de opening van de expositie 'Een ontembare kracht'. Daphne Janson directeur van Bibliotheek Amstelland en Stefan van Raay directeur van het Cobra Museum (rechts) openden de tentoonstelling 'Een Ontembare Kracht' met kindertekeningen. De jonge kunstenaars van deze 25 werkjes gaven een toelichting op hun werk en de jury legde uit waarom juist deze werkjes opvielen.

'Een Ontembare Kracht' is een grootschalige kunsttentoonstelling, waarin het Cobra Museum de creativiteit, spontaniteit en puurheid van kinderen toont, onderzoekt en kritische vragen stelt bij de mythes hierover. In een bijzondere opstelling waarbij gebouwd, gekropen en geklommen moet worden voelen de kinderen zich in het museum helemaal thuis en worden volwassenen in staat gesteld het kind in zichzelf te herontdekken.

In het kader van deze tentoonstelling onderzoekt het Cobra Museum in samenwerking met de Universiteit Leiden (afdeling Interdisciplinary Study of Societal Challenges) de creativiteit van kinderen. Samen met prof. dr. Judi Mesman is er een lespakket ontwikkeld dat ingezet kan worden op basisscholen in heel Nederland. De tekeningen die hieruit voortkomen zijn te zien op zaal en worden geanalyseerd door het onderzoeksteam van Universiteit Leiden. In een later stadium zal er een publicatie volgen.