Meer open en meer mogelijkheden

Gepubliceerd op: 18 juni 2020 10:30

Vanaf maandag 29 juni verruimen we de openingstijden en mag je komen werken of studeren. Ook activiteiten gaan weer van start. Wat gaat er precies veranderen?

We hebben goed nieuws om met je te delen!

• Vanaf 29 juni: meer open
  • Vanaf 29 juni: werken en studeren
  • Vanaf 22 juni: activiteiten starten weer op
  • Een zomer vol verhalen

Vanaf 29 juni: meer open

Alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland zijn vanaf 29 juni meer geopend. We benaderen de openingstijden die je van ons gewend bent, maar dan zonder selfservice-tijden. Tijdens selfservice werd je welkom geheten door vrijwillige gastheren en gastvrouwen. Een groot deel van hen is op leeftijd en daarom is het nog niet mogelijk om hen in de Bibliotheek te laten werken.

Openingstijden Bibliotheek Stadsplein
Maandag t/m donderdag: 13 tot 18 uur.
Vrijdag: 9 tot 18 uur.
Zaterdag: 10 tot 18 uur.
Zondag: 12 tot 17 uur.

Openingstijden Bibliotheek Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn
Maandag t/m vrijdag: 13 tot 18 uur.
Zaterdag: 11 tot 18 uur.

In alle vestigingen kun nu zelf boeken uitzoeken en reserveringen ophalen. Van 29 juni tot 30 augustus is de uitleentermijn 4 weken. Een weekje langer dan normaal, wel zo fijn voor in de zomer. Wil je meer en langer lenen, stap dan over op het boetevrije abonnement Maandje Bieb Onbezorgd.

Vanaf 29 juni: werken en studeren

De Bibliotheek is een geliefde plek om te werken of studeren. Vanaf 29 juni is dat weer mogelijk in Bibliotheek Stadsplein, Westwijk en Aalsmeer. In Bibliotheek Uithoorn is dit helaas nog niet mogelijk in verband met de kleine ruimte.

Er zijn publiekspc’s beschikbaar en er is gratis WiFi voor je laptop of iPad. We vragen je onderstaande regels na te leven, zodat iedereen de Bibliotheek plezierig en veilig kan gebruiken.

De spelregels

• Er zijn minder werkplekken dan normaal. Gebruik alleen de aangegeven plekken. Het is niet mogelijk om een plek te reserveren.
  • Op de werkplek ligt een formulier. Hierop vul je je naam, emailadres en de starttijd in. Bij het vertrek lever je de lijst in bij de balie.
  • Je kunt maximaal 2 uur per dag werken in de Bibliotheek.
  • We vragen je om de werkplek na gebruik zelf schoon te maken.
  • Wij maken ook schoonmaakrondes om de contactvlakken schoon te houden.
  • Het is niet mogelijk om te printen, scannen of kopiëren.
  • De toiletten zijn gesloten.
  • Het is niet mogelijk om een krant of tijdschrift te lezen.
  • Ook afspreken in de Bibliotheek kan nog niet.
  • Eten is niet toegestaan.

Vanaf 22 juni: activiteiten starten weer op

Per activiteit onderzoeken we zorgvuldig de mogelijkheden en hiervoor is veel afstemming nodig met onze partners en de lokale GGD. Sommige activiteiten doen we nog niet en andere activiteiten in kleine vorm.

We starten met computercursussen en netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Op afspraak kun je bij het Taalhuis en de Dementheek terecht. Voor de kinderen zijn er Maakplaats-workshops en hebben we leuke zomeractiviteiten in het vooruitzicht.

We zijn continu op zoek naar een verantwoorde invulling van het programma. Houd de agenda in de gaten voor het actuele programma. Lees de informatie vooraf goed door, de aanwijzingen kunnen per activiteit verschillen.

Een zomer vol verhalen

We gaan richting zomervakantie! Deze zomer zal anders zijn dan anders. Gelukkig kunnen we lekker lezen. In de tuin, op de camping of misschien toch in het buitenland.Om een achteruitgang in leesniveau te voorkomen, is het voor kinderen heel belangrijk om ook in de zomer te blijven genieten van boeken.

Voor het echte zomerleesgevoel heeft de Bibliotheek een paar leuke zomeracties bedacht. Bekijk de speciale campagnepagina voor meer info!

Veiligheidsmaatregelen

We vinden het heel fijn om je weer te zien in de Bibliotheek. Dit zijn de belangrijkste maatregelen waarmee we je vragen rekening te houden:

• Blijf thuis als jij of één van je gezinsleden verkouden is of griepklachten heeft.
  • Houd 1,5 meter afstand, ook tijdens het werken of studeren.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Maak gebruik van de desinfectiezeep bij de ingang van de Bibliotheek.
  • Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen onder de 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.
  • Er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijk toegelaten.
  • Bezoek de Bibliotheek doelgericht en blijf niet langer dan nodig.