Meer open en meer mogelijkheden

Gepubliceerd op: 3 augustus 2020 13:30

We hebben de openingstijden verruimd en je mag weer komen werken of studeren. Ook activiteiten zijn weer gestart. Wat kan er allemaal weer?

Meer open

We benaderen de openingstijden die je van ons gewend bent, maar dan zonder selfservice-tijden. Tijdens selfservice werd je welkom geheten door vrijwillige gastheren en gastvrouwen. Een groot deel van hen is op leeftijd en daarom is het nog niet mogelijk om hen in de Bibliotheek te laten werken.

Openingstijden Bibliotheek Stadsplein
Maandag t/m donderdag: 13 tot 18 uur.
Vrijdag: 9 tot 18 uur.
Zaterdag: 10 tot 18 uur.
Zondag: 12 tot 17 uur.

Openingstijden Bibliotheek Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn
Maandag t/m vrijdag: 13 tot 18 uur.
Zaterdag: 11 tot 18 uur.

In alle vestigingen kun nu zelf boeken uitzoeken en reserveringen ophalen. Van 29 juni tot 30 augustus is de uitleentermijn 4 weken. Een weekje langer dan normaal, wel zo fijn voor in de zomer. Wil je meer en langer lenen, stap dan over op het boetevrije abonnement Maandje Bieb Onbezorgd.

Voor de meest actuele stand van zaken met betrekking tot wat er allemaal mogelijk is in de Bibliotheek kan je deze pagina bekijken.

Werken en studeren

De Bibliotheek is een geliefde plek om te werken of studeren. Dat kan nu weer in Bibliotheek Stadsplein, Westwijk en Aalsmeer. In Bibliotheek Uithoorn is dit helaas nog niet mogelijk in verband met de kleine ruimte. Er zijn publiekspc’s beschikbaar en er is gratis WiFi voor je laptop of iPad.

Er zijn weer activiteiten

Per activiteit onderzoeken we zorgvuldig de mogelijkheden en hiervoor is veel afstemming nodig met onze partners en de lokale GGD. Sommige activiteiten doen we nog niet en andere activiteiten in kleine vorm.

We starten met computercursussen en netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Op afspraak kun je bij het Taalhuis en de Dementheek terecht. Voor de kinderen zijn er Maakplaats-workshops en hebben we leuke zomeractiviteiten in het vooruitzicht.

We zijn continu op zoek naar een verantwoorde invulling van het programma. Houd de agenda in de gaten voor het actuele programma. Lees de informatie vooraf goed door, de aanwijzingen kunnen per activiteit verschillen.

Een zomer vol verhalen

We gaan richting zomervakantie! Deze zomer zal anders zijn dan anders. Gelukkig kunnen we lekker lezen. In de tuin, op de camping of misschien toch in het buitenland.Om een achteruitgang in leesniveau te voorkomen, is het voor kinderen heel belangrijk om ook in de zomer te blijven genieten van boeken.

Voor het echte zomerleesgevoel heeft de Bibliotheek een paar leuke zomeracties bedacht. Bekijk de speciale campagnepagina voor meer info!

Veiligheidsmaatregelen

We vinden het heel fijn om je weer te zien in de Bibliotheek. Dit zijn de belangrijkste maatregelen waarmee we je vragen rekening te houden:

• Blijf thuis als jij of één van je gezinsleden verkouden is of griepklachten heeft.
  • Houd 1,5 meter afstand, ook tijdens het werken of studeren.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Maak gebruik van de desinfectiezeep bij de ingang van de Bibliotheek.
  • Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen onder de 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.
  • Er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijk toegelaten.
  • Bezoek de Bibliotheek doelgericht en blijf niet langer dan nodig.