Humberto Tan leest voor aan ouderen

Gepubliceerd op: 8 oktober 2018 13:11

Tijdens de Nationale Voorleeslunch genoten ouderen van Nieuw Vredeveld van verhalen.

Afgelopen vrijdag 5 oktober werden de ouderen van Nieuw Vredeveld in het zonnetje gezet tijdens de Nationale Voorleeslunch. Voor de zesde keer organiseerde de Leescoalitie dit evenement in samenwerking met bibliotheken en verzorgingshuizen. In heel Nederland lazen bekende en onbekende Nederlanders voor aan ouderen. Speciaal voor deze editie schreef Yvonne Keuls het verhaal ‘Straatje’, waarin twee oude buurtgenoten in de wachtkamer van het ziekenhuis herinneringen ophalen uit hun jeugd.

In Amstelveen las bekende Amstelvener Humberto Tan het verhaal met verve voor aan de bewoners van Nieuw Vredeveld. Op de gezichten van de bewoners verscheen een glimlach van herkenning toen de straatspelletjes, de schillenboer en de Berliner bollen in het verhaal voorbijkwamen.

De voorleesmiddag begon met een bezoek van groep 6 van de Roelof Venemaschool. De kinderen hadden hun favoriete boek meegenomen om aan tafel bij de ouderen voor te lezen. Ze lazen onder meer voor uit ‘Otje’ van Annie M.G. Schmidt en ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ van Roald Dahl. Bewoners genoten zichtbaar van de verhalen en het contact met de kinderen.

Na afloop konden de bewoners genieten van een ouderwetse lunch met wentelteefjes.