Gratis vakantietas als je komt lenen!

Gepubliceerd op: 26 juni 2020 15:14

Een zomervakantie zonder boeken kan bij kinderen zorgen voor een terugval in hun leesniveau. De Bibliotheek roept alle kinderen op om langs te komen en boeken te scoren!

Omdat lezen belangrijk én leuk is, deelt de Bibliotheek gratis vakantietassen uit aan ieder kind dat boeken komt lenen. De tas staat klaar vanaf zaterdag 4 juli in Bibliotheek Stadsplein, Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn (op = op). In de vakantietas zit een kaart met leuke leesopdrachten. De kinderen mogen de tas zelf vullen met nieuwe boeken voor in de vakantie. Medewerkers helpen mee met het uitzoeken.

Leeshonger aanwakkeren

“Een boek moet je grijpen, maar daarvoor heb je wel een boek nodig dat bij je past. Het moet aansluiten bij je interesses, aantrekkelijk zijn en van het juiste niveau zijn. Wij helpen daarbij en wakkeren de leeshonger aan,” aldus Maarten Spaan, leesconsulent van de Bieb. “Wanneer kinderen regelmatig lezen in hun vrije tijd, breiden ze hun woordenschat en leesvaardigheid uit. Dat stimuleert ze om vaker een boek te pakken en zo blijven ze groeien. Dat is de positieve spiraal die we willen bereiken, in de Bibliotheek en op school.”

Als afsluiter van het schooljaar en opmaat voor de zomeractie maakte de Bibliotheek video’s met boekentips voor in de klas. De Bibliotheek heeft het onderwijs tijdens de coronacrisis geholpen om het lezen onder de aandacht te houden bij leerlingen.

Ben je al lid?

Kinderen zijn gratis lid van de bibliotheek. Voor volwassenen heb je voor een paar euro al een maandabonnement. Als je lid bent, kun je ook lenen uit de Online Bibliotheek, met duizenden ebooks en luisterboeken. De gratis VakantieBieb-app heeft 60 e-books voor verschillende leeftijden, ook als je niet lid bent.