Verkiezing Dorpsdichter Uithoorn

Gepubliceerd op: 15 januari 2020 08:30

Wie wordt de nieuwe Dorpsdichter in Uithoorn? Je kunt er bij zijn, op 19 januari..

Wat doet een dorpsdichter?
Als dorpsdichter is het de taak de poëzie in de gemeente te laten opleven. Een dorpsdichter wordt vaak bij officiële gebeurtenissen uitgenodigd, zoals dodenherdenking, een opening of een speciale gebeurtenis op het gemeentehuis om daar een passend gedicht voor te dragen dat de gelegenheid een extra dimensie geeft.

Meedoen
Wil jij de Dorpsdichter van Uithoorn worden? Schrijf een passend gedicht met als thema "200 jaar Uithoorn en diens geschiedenis"

Stuur het gedicht uiterlijk 8 januari naar dorpsdichteruithoorn@gmail.com.

De finale
Uit alle inzendingen worden 8 finalisten gekozen. Tijdens de finale op zondag 19 januari bij dans- en partycentrum Colijn mogen de finalisten hun gedichten voordragen. De jury bepaalt na afloop wie zich het komende jaar de dorpsdichter van Uithoorn mag noemen.

Laat je inspiratie stromen. Hopelijk komen er een hoop gedichten binnen en zal het Uithoornse poëziezaadje wat nu geplant is uitgroeien tot een boom zo mooi als de treurwilg aan de vijver bij Zijdelwaard.

Voor vragen, stuur gerust een mail naar dorpsdichteruithoorn@gmail.com of bel ‪0621603030

De verkiezing is een initiatief van en wordt georganiseerd door Amanda ten Cate, zelf een actieve poëziemaker bij het Porziecafe in Amstelveen en de poëziemiddag in Uithoorn. Onlangs is ze geïnterviewd door het Witte Weekblad.