Eerste zomertassen uitgedeeld in de Bieb

Gepubliceerd op: 6 juli 2021 11:44

Ieder kind met een tas vol boeken de vakantie in, dat is ons doel deze zomer. Wethouder Berkhout gaf maandag de eerste zomertassen cadeau aan jeugdleden in de Bibliotheek op Stadsplein.

“Door in de zomer te blijven lezen, houd je je leesvaardigheid op peil. Lezen is natuurlijk ook fijn om te doen. Wij helpen je met het uitzoeken van een boek dat precies bij je past,” aldus Daphne Janson, directeur van de Bibliotheek Amstelland.

Deze zomer geven we toffe rugtassen cadeau aan kinderen die boeken komen lenen. Kinderen kunnen de tas zelf inkleuren en in de tas zit een speciale bingokaart met leesopdrachten. Kaart vol? Dan kunnen de kinderen een zomers cadeautje ophalen in de bieb.

De gemeente ondersteunt de zomeractie: “Geweldig, het enthousiasme waarmee de Bibliotheek taal en lezen op een speelse manier aantrekkelijk maakt voor de kinderen. Niet alleen het lezen zelf, maar ook de activiteiten zorgen voor een leuk en leerzaam aanbod,” aldus wethouder Berkhout.

Gedurende de zomervakantie kunnen jeugdleden de zomertas gratis ophalen in alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland. Ook organiseren we de hele zomer lang activiteiten, zoals workshops, voorlezen en voorstellingen.