De Bieb tijdens de lockdown

Gepubliceerd op: 15 december 2020 10:56

De Bibliotheek blijft geopend voor het afhalen van reserveringen. De online activiteiten gaan door en er zijn speciale momenten voor kwetsbare groepen.

We zitten in een strenge lockdown, waarbij een groot deel van de publieke locaties en winkels gesloten zijn. Gelukkig hoeft niemand zonder boek te zitten met de afhaalservice van de Bibliotheek. Je kunt vooraf gereserveerde materialen ophalen tijdens de huidige openingstijden. Zelf boeken uitzoeken in de Bibliotheek kan de komende tijd niet.

Materialen reserveren

Via de catalogus op onze website kun je materialen reserveren. Je krijgt via de mail bericht als we het voor je klaar hebben gezet. Dat kan enkele dagen duren, afhankelijk van waar materialen vandaan moeten komen en van de drukte. Kijk in de reserveringenkast voor jouw titel(s) en leen ze zelf uit bij de uitleenbalie. Vergeet niet je pasje mee te nemen.

Lukt het online reserveren niet, bel ons dan even.

Heb je nog boeken thuis? Je kunt geleende materialen terugbrengen tijdens openingsuren. We verschuiven de inleverdatum met zes weken. Was je te laat met inleveren, dan berekenen we geen extra telaatgeld over de gesloten dagen.

Online activiteiten

Het programma is grotendeels geannuleerd, maar de online activiteiten gaan wel door. Superleuk als je meedoet!

In de agenda laten we de activiteiten staan die nog wel doorgaan. Heb je je aangemeld voor een activiteit die geannuleerd is, dan krijg je hierover bericht.

Speciaal voor kwetsbare groepen

De maatregelen van de Rijksoverheid bieden ruimte voor activiteiten voor kwetsbare groepen.

Tijdens het ouderenuurtje zijn ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid welkom om op een rustig moment de Bibliotheek te bezoeken. Het is mogelijk om zelf boeken uit te zoeken en er is ruimte voor een kletspraatje, bijvoorbeeld met de wijkcoach of de Dementheek. Meer info

Daarnaast organiseren we eens per week een computeruurtje. Speciaal voor mensen die geen computer hebben en er echt eentje nodig hebben. Meer info