De Bibliotheek tóch open bij stap 2

Gepubliceerd op: 12 mei 2021 15:25

We blijven zoeken naar mogelijkheden. Steun onze missie met hashtag #opendebieb.

Donderdagavond 12 mei maakte Premier Rutte bekend dat ook Bibliotheken open kunnen vanaf 20 mei. Dat is geweldig nieuws! We gaan voorbereidingen treffen en informeren je graag binnenkort over de verruimde dienstverlening.

Op dinsdag 11 mei gaf de Rijksoverheid weer een persconferentie over de coronamaatregelen. De Bibliotheek mag nog niet open bij de aankomende versoepelingen (stap 2, vanaf 19 mei) en we moeten zelfs tot 9 juni wachten.

Daar zijn wij zeer teleurgesteld over, net als jij waarschijnlijk. Er wordt zoveel minder gelezen en minder plezier beleefd aan verhalen. Dat kan echt grote gevolgen hebben, zeker voor de jeugd. Die effecten lijken zich nu al af te tekenen in de onderzoeken die wij met scholen uitvoeren.

#opendebieb: laat je horen, teken de petitie

Met je kindje een prentenboek uitzoeken. Een rustige studieplek voor je eindexamen. Een krantje en even contact met je buurman. Een informatievraag stellen over de Digitale Overheid. Dit soort dingen zijn van onschatbare waarde en kunnen we veilig organiseren. Maar het mag niet.

De Vereniging Openbare Bibliotheken voert de druk op bij het kabinet om de Bibliotheek toch eerder open te krijgen. Onder de hashtag #opendebieb zien we steeds meer steun. Laat jij je ook horen? Stuur iets de wereld in of teken de petitie. Laten we hopen dat het helpt.

Nieuwe mogelijkheden?

Ondertussen onderzoeken we welke mogelijkheden stap 2 wél biedt. Creatieve workshops voor de jeugd? Studieplekken openen voor scholieren? De activiteiten uitbreiden voor bepaalde groepen? De regels zijn soms moeilijk te interpreteren en voordat we onze dienstverlening uitbreiden moeten we dit goed afstemmen met de lokale autoriteiten. Zodra we nieuws hebben, hoor je het van ons.

Wat al wel mag

Je kunt op dit moment boeken reserveren in de catalogus. Wanneer we ze voor je hebben klaargezet, krijg je een afhaalbericht. Ook hebben we in iedere vestiging boekenpakketten klaar staan voor de jeugd. In de agenda zie je welke online activiteiten we organiseren. Hulp nodig? Bel ons.

Bedankt voor je steun en geduld. Hopelijk tot snel!