Boeken sneller beschikbaar als e-book

Gepubliceerd op: 29 oktober 2018 16:13

Door nieuwe afspraken zijn Nederlandse boeken nu zo snel mogelijk digitaal beschikbaar voor bibliotheekleden.

Volgend jaar 27.000 e-books te leen

Nieuwe boeken worden zo spoedig mogelijk beschikbaar gemaakt, in ieder geval binnen een jaar na verschijning. Dat hebben zes partijen uit de boekenbranche en minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) op 3 oktober afgesproken. Ook krijgen auteurs, vertalers en beeldmakers zekerheid over de betaling bij uitlening van hun e-book. Dit was niet altijd het geval.

Door de afspraken komen er meer titels en meer actuele titels voor jeugd en volwassenen beschikbaar. Op dit moment telt de online Bibliotheek 21.000 e-books, van de in totaal circa 35.000 titels. De verwachting is dat dit aantal groeit naar 27.000 e-books eind volgend jaar.

Nieuwe e-books in oktober

Deze maand verschenen verschillende boeken van Nelleke Noordervliet in de online bibliotheek. Ook 'Amerikanen lopen niet' van Arjen van Veelen en 'Dit was niet het nieuws' van De Correspondent is als e-book te lezen. In totaal groeit de digitale bieb deze maand met 1.000 nieuwe e-books.

Starten met e-books

Wil je beginnen met digitaal lezen? Daarvoor moet je lid zijn bij de Bibliotheek. Met jouw pasnummer en wachtwoord kun je vervolgens een account aanmaken op www.onlinebibliotheek.nl. Daar zoek je in het aanbod en kun je je e-books op je tablet of e-reader zetten.

Heb je hulp nodig, kom dan naar onze digitale spreekuren: iedere woensdag in Stadsplein (13.00 - 14.00 uur) en iedere dinsdag in Westwijk (16.00 - 17.00 uur).

Veel leesplezier!

Foto (vlnr): Felix Rottenberg (stichting Literaire rechten auteurs), Maria Vlaar (Auteursbond), minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Hanneke Verschuur (stichting Literaire rechten auteurs), Lily Knibbeler (Koninklijke Bibliotheek), Arthur Schellekens (Vereniging van Openbare Bibliotheken), Geneviève Waldmann (Groep Algemene Uitgevers), Gerrit Jan Wolffensperger (stichting Pictoright).