Bieb weer meer open

Gepubliceerd op: 3 september 2021 10:15

Alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland zijn weer langer geopend.

Op Stadsplein zijn de openingstijden uitgebreid met doordeweekse ochtenden en is de donderdagavond tot 21 uur nieuw. Voor corona was de Bibliotheek Stadsplein op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 11 uur open. Dat is nu een uur vervroegd naar 10 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag is de Bibliotheek nu om 18.00 uur dicht in plaats van 19.00 uur.

In Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn zijn de doordeweekse openingstijden uitgebreid met selfservice-uren van 11.00 tot 13.00 uur en gelden weer dezelfde openingstijden als voor corona. In Aalsmeer is het mogelijk om ook buiten de reguliere openingstijden toegang te krijgen tot de Bibliotheek. Kijk voor meer informatie bij Open+.

Openingstijden & corona

Sinds de coronacrisis heeft de bibliotheek haar openingstijden in moeten perken. Op de rustige momenten werkt de bibliotheek met vrijwilligers die de klanten ontvangen. Doordat zij vanwege hun leeftijd vaker tot de risicogroep behoren, konden zij niet ingezet worden. Met de toegenomen vaccinatiegraad zijn er weer meer mogelijkheden en is de bibliotheek weer net zoveel open als voor corona.