Bieb start met Informatiepunt Digitale Overheid

Gepubliceerd op: 2 juni 2021 14:08

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Vanaf 9 juni start de Bieb met een Informatiepunt!

Zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, een rijbewijs verlengen, een afspraak maken bij de gemeente, je inkomstenbelasting aangeven. Veel van deze dingen moet je tegenwoordig online doen. Daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer en heb je vaak een DigiD nodig. Naar schatting vinden 4 miljoen volwassenen in Nederland dit lastig. Om die reden start de Bibliotheek Amstelland met het Informatiepunt Digitale Overheid.

Hulp dichtbij huis

Bibliotheken zijn deze samenwerking gestart met landelijke organisaties zoals de Belastingdienst en UWV. Zij willen dat inwoners dichtbij huis geholpen worden met de digitale overheid. Anton Furnée van de Bibliotheek: “Onze medewerkers weten de weg op de websites van de overheid. Of we kijken samen naar een geschikte computercursus, zodat je het zelf leert.”

Wegwijs

"Iedereen mag bij ons binnenstappen, ook als je vraag over iets anders gaat,” vertelt Anton Furnée. “We wijzen de weg naar organisaties in de buurt die je verder kunnen helpen, zoals Participe, Taalhuis en het Financieel Café. Daar werken we mee samen, dus we zorgen ervoor dat je snel bij de juiste persoon terecht kunt.”

Kom langs

In de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein en Aalsmeer kun je je vragen stellen en helpt een medewerker je verder. Het is gratis en je hoeft geen lid te zijn. Een afspraak maken mag, maar hoeft niet.

Partners

Het Informatiepunt Digitale Overheid is een samenwerking tussen de Bibliotheek, landelijke uitvoeringsorganisaties en veel lokale organisaties:
Aa Werkplein, Aalsmeervoorelkaar, Amstelveenvoorelkaar, Gemeente Aalsmeer, Gemeente Amstelveen, Humanitas, Juridisch Loket Amsterdam, Mantelzorgenmeer, Participe Amstelland, Taalhuis en Vluchtelingenwerk Midden-Nederland.