Bibliotheek steunt boekeninzamelactie

Gepubliceerd op: 11 september 2018 15:48

De Lions Mingle haalde afgelopen zaterdag honderden jeugdboeken op.

Dit gebeurde in het kader van de Week van de Alfabetisering. Voor de HEMA in het Stadshart stond de stand onder leiding van Anke Eweg klaar om boeken in ontvangst te nemen. Ze worden via Vluchtelingenwerk, de Voedselbank of de VoorleesExpress naar gezinnen gebracht die verlegen zitten om jeugdboeken.

400 jeugdboeken

De Bibliotheek Amstelland ondersteunt deze actie en doneerde ook boeken. Daphne Janson, directeur van de Bibliotheek, kwam met tassen vol boeken en nog eens een cheque ter waarde van 400 jeugdboeken aanzetten. “Lezen is een essentiële vaardigheid en daarom moeten boeken altijd dichtbij zijn. Dat doen we door onze bibliotheek zo laagdrempelig mogelijk te maken, door intensief samen te werken met scholen en kinderdagverblijven. Maar dit soort acties zijn ook erg waardevol.” De gedoneerde boeken komen uit de collectie van de Bibliotheek en zijn nog mooi genoeg voor een tweede leven.

Succes

Met de actie van zaterdag zijn zo’n 1.500 boeken opgehaald. Anke Eweg, initiatiefneemster bij de Lions Mingle noemt het een groot succes: “Hartverwarmend dat zoveel mensen de moeite hebben genomen en bovendien hun eigen boeken hebben gedoneerd. De komende weken gaan we de boeken uitzoeken en verdelen."

De Lions Mingle Amstelveen wil de actie volgend jaar landelijk uitrollen.

Foto vlnr: Daphne Janson (Bibliotheek), Wilma Schoonderbeek, Koos van Buuren, Anke Eweg (Lions Mingle)