Bibliotheek pakt uit met Voorleesdagen

Gepubliceerd op: 16 januari 2020 13:46

Ouders en kinderen van 2 tot 6 jaar kunnen volop genieten van voorlezen en theater!

Feestelijke aftrap

We trappen de voorleesdagen af met feestelijke voorleessessies in de bibliotheken op woensdag 22 januari (15.30 – 16.00 uur). Er wordt voorgelezen uit Moppereend en in Stadsplein mogen de kinderen zelf een mopperende eend opvrolijken met kleurpotloden en veertjes.

Muzikale voorstelling in Aalsmeer (uitverkocht)
Op zaterdag 25 januari komt de muzikale voorstelling ‘Wie heeft de vijver leeggehaald?’ naar de bieb in Aalsmeer (11.00 – 12.00 uur). De spelers Renée Menschaar en Arjan Smit (bekend van Sesamstraat) ontwikkelden de voorstelling speciaal voor de Voorleesdagen. Leuk voor kinderen vanaf drie jaar en oudere broertjes en zusjes. De kaartjes kosten 6 euro per kind via de website van de bibliotheek.

Tweede editie internationaal voorleesfestival in Amstelveen
Tijdens het International Storytelling Festival op zaterdag 1 februari klinkt het verhaal van Moppereend in wel 16 verschillende talen! Vele internationale Amstelveners hebben zich aangemeld om voor te lezen en kinderen kennis te laten maken hun taal en cultuur. Burgemeester Tjapko Poppens leest ook voor. Daarnaast zijn er speciale voorstellingen van Mama Coelia en Ton Meijer. Het festival duurt van 11 tot 17 uur en is gratis te bezoeken.