Bieb in Amstelveense stadscampagne

Gepubliceerd op: 16 september 2021 13:49

VisitAmstelveen promoot samen met de Bibliotheek Amstelland en andere culturele instellingen het cultureel aanbod met de campagne 'Amstelveen Originals'. Met in de spots: Meliza de Vries met haar woordkunst workshops.

Het komende jaar zet de Gemeente Amstelveen verschillende Amstelveen Originals in de spotlight. Na een lange (corona)periode met Netflix Originals is het nu tijd om erop uit te gaan in je eigen stad. Door middel van toffe posters, video op social media, Instagram take-overs en borden in de stad maak je kennis met het mooie aanbod aan Amstelveen Originals dat je kunt vinden op visitamstelveen.nl.

Bij de Bibliotheek Amstelland staat Meliza de Vries in de spotlights. Zij is programmamaker en woordkunstenaar. Gedichten van haar zijn verschenen in verschillende literaire tijdschriften, zoals Het Liegend Konijn, Deux Ex Machina en De Optimist. Regelmatig treedt zij op tijdens festivals zoals Dichters in de Prinsentuin, Hongerige Wolf en Keti Koti Festival en toerde met de Poëziebus door Nederland en België.

Ik probeer originele manieren te vinden om mensen hun verhaal vorm te laten geven.

— Meliza de Vries

In en buiten de Bibliotheek ontwikkelt Meliza activiteiten waarin woordkunst centraal staat. "Ik probeer originele manieren te vinden om mensen te inspireren en hun verhaal vorm te laten geven", vertelt Meliza. "Dat vind ik belangrijk als woordkunstenaar, dat ik ook een platform creëer waar anderen hun verhaal vertellen en delen met elkaar."

Een voorbeeld is de workshop Buiten het Boekje. Kinderen maken daar een gedicht door middel van het wegstrepen van woorden. Vervolgens maken zij van de kaft een kunstwerk en schrijven het gedicht erop met een graffitistift. Zo zijn kinderen met woorden bezig en leren andere vaardigheden om geinspireerd te raken en een gedicht te maken. Ook gaf zij een workshop Vinylplaatpoëzie aan jongeren. Op basis van de cover van een langspeelplaat schreven zij een gedicht op de LP zelf.