Afscheid van printers

Gepubliceerd op: 15 februari 2022 11:54

We nemen afscheid van onze printers. Het is vanaf heden in alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland niet meer mogelijk om te printen en kopiëren.

We stoppen met deze service, omdat het gebruik van de printers vaak problemen oplevert. De printers hebben regelmatig storingen en ze zijn niet makkelijk in gebruik. Het vraagt veel tijd van onze medewerkers en dat gaat ten koste van het adviseren van onze bezoekers.

De service is tijdens de coronamaatregelen al eerder gestopt, omdat er onvoldoende afstand gehouden kon worden bij het bieden van hulp.

Het spijt ons dat we deze beslissing moeten maken. Natuurlijk helpen we je graag verder en verwijzen we je naar plekken in de buurt waar je kunt printen en kopiëren.

Veel gestelde vragen

Waar kan ik wel terecht om te printen of kopiëren?

• In Amstelveen kun je terecht bij All-in Printshop.
  • In Aalsmeer word je geholpen bij TCS Shop.
  • In Uithoorn staat ADAS voor je klaar om je documenten te printen. Kopiëren kan bij de Albert Heijn Amstelplein.

Kan ik nog wel iets scannen?

Nee, met het afscheid van de printers is het ook niet meer mogelijk om te scannen. Veel mobiele telefoons hebben tegenwoordig de mogelijkheid een digitale scan te maken en deze te versturen. We helpen hier graag bij.

Ik heb nog een tegoed op mijn pasje/een tegoedbon om te printen, hoe krijg ik dat terug?

Met het tegoed kun je ook kaartjes kopen voor een activiteit of telaatgeld betalen. We kunnen je tegoed natuurlijk ook terugstorten op je rekening. Kom hiervoor even langs of stuur ons een berichtje via het contactformulier.

Hoort het bieden van printmogelijkheden niet tot de taak van de Bibliotheek?

Onze hoofdtaken zijn het bevorderen van lezen, het stimuleren van participatie in de informatiesamenleving en het bijdragen aan een leven lang ontwikkelen. Hier zetten we met onze medewerkers op in. Printen is niet onze opdracht, maar een extra service die voor ons niet rendabel is. Van de 1200 bibliotheken in Nederland bieden zo’n 350 bibliotheken nog een printservice aan. Gelukkig zijn er andere bedrijven die je verder kunnen helpen.

Ik heb een vraag over de digitale overheid. Kunnen jullie me helpen?

Kom met je vraag langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid tijdens full service openingstijden. We helpen je graag persoonlijk verder.