Aanscherping maatregelen

Gepubliceerd op: 30 september 2020 11:04

Op dit moment is het niet mogelijk om in de Bibliotheek te werken, te studeren of te lezen. Wel kun je gewoon langskomen voor het lenen en terugbrengen van materialen. We vragen je om een mondkapje te dragen tijdens je bezoek en de 1,5 meter afstand te respecteren.

De aangescherpte maatregelen van de Rijksoverheid (29 september) om het coronavirus te bestrijden, hebben ook gevolgen voor de Bibliotheek Amstelland. We hebben de dienstverlening aangepast, zodat er minder mensen tegelijk in het gebouw zijn. Zo kunnen we de Bibliotheek veilig open houden.

Het bezoek aan de Bibliotheek

• In alle vestigingen kun je terecht om materialen te lenen en terug te brengen.
  • Per vestiging geldt een maximum aantal bezoekers. Je kunt een winkelmandje pakken bij binnenkomst. Op Stadsplein is er een beveiliger die het aantal bezoekers dat binnen is in de gaten houdt.
  • We vragen je om bij je bezoek een mondkapje te dragen en je handen te desinfecteren.

Verblijven

• In alle vestigingen zijn de werk- en zitplekken gesloten.
  • Printen en kopiĆ«ren is ook niet mogelijk.

Activiteiten

• De meeste activiteiten vinden buiten openingstijden plaats, maximaal 30 bezoekers, met registratie vooraf.
  • Sommige activiteiten annuleren we. Had je je hiervoor aangemeld, dan krijg je bericht. Bekijk de actuele status in de agenda.

We begrijpen dat het vervelend is dat je niet meer in de Bibliotheek terecht kunt voor een printje, een werkplek of je favoriete activiteit. De situatie is echter zo dat we ons genoodzaakt voelen om deze maatregelen te nemen.

We danken je vriendelijk voor je medewerking en begrip.

Ouderenuurtje

Voor ouderen en kwetsbare mensen zijn er wekelijks extra openingstijden op iedere vestiging.

Heb je thuis geen computer?

Op iedere vestiging hebben we enkele pc's waar je maximaal een half uur per dag gebruik van kan maken. Meld je even bij de balie om je te registreren. De printer is niet beschikbaar.

Vragen of opmerkingen

Laat het ons gerust weten. We horen het graag.