Het internationaal Voorleesfestival was een feestje!

Gepubliceerd op: 30 januari 2019 14:31

Zondag 27 januari was het feest in de Bibliotheek. We vierden het Internationaal Voorleesfestival.

Er werd tijdens het festival in de Bibliotheek voorgelezen in negen verschillende talen: Nederlands, Spaans, Chinees, Japans, Hindi, Malayalam, Portugees, Engels, Russisch en Hongaars. Voorlezen is namelijk niet alleen leuk, het is ook nog eens heel goed voor de taalontwikkeling. En het kennismaken met verschillende talen draagt hier nog eens extra aan bij.

De ochtend begon al direct met een volle zaal. Tachtig ouders en kinderen genoten van Het Kleine Theater dat, speciaal voor de Nationale Voorleesdagen, de voorstelling ‘Een huis voor Harry’ ontwikkelde. Ook tijdens de voorleesvoorstelling: Wat ruik ik daar? later op de dag was het volle bak. De hele dag konden kinderen terecht in de fantastische speelhoek met giga prentenboeken waar flink werd gespeeld.

Naast een aantal enthousiaste voorlezers die graag wilden voorlezen in hun eigen taal deden ook onze vaste voorleesgroepen mee. Je vindt de Minilectores, Tiny Tots & Little Dots en de Chinese voorleesgroep wekelijks in de Bieb waar ze altijd met veel enthousiasme voorlezen. Speciaal voor het festival droegen de Indiase voorlezers zondag traditionele kleding en deden ze met de kinderen een Indiase dans. Samen met de Japanse voorlezers vormden zij de Tiny Tots & Little Dots. In de Chinese hoek werd er druk gespeeld met Chinese spelletjes en kwamen er prachtige klanken uit de Chinese harp die werd meegebracht. In de Spaanse hoek hing voor de gelegenheid een pinata die gretig te lijf werd gegaan door de kinderen.

Bekijk de foto's van het festival op onze facebook pagina!

Reactie van festival organisator Hiske Deinema:
Voordat we er erg in hadden was de dag voorbij en bij het opzuigen van de confetti raakte ik aan de praat met een Indiase vader. Zijn twee dochters lazen een boek, ze zijn lid van de Bieb en komen vaak langs op woensdag bij het voorlezen om 15.30 uur. Hij bedankte me voor de leuke dag en hoopt op een vervolg. Hij komt dan zeker weer en beloofd om dan nog meer mensen mee te nemen. Wat een feest om dit te organiseren samen met alle fantastische voorlezers én voorleesgroepen. Voorlezen is een feest in iedere taal en dat hebben we zondag met elkaar laten zien!

Reactie festival bezoeker:
‘Vandaag naar "een huis voor Harry" geweest. Wat een ontzettend leuke voorstelling voor de kleintjes. Daarna heel leuk gespeeld en gekleurd. Mijn kleinkids hebben genoten en waren druk in de weer met kruiwagens en zachte blokken. Heel leuk georganiseerd en fijne sfeer. Bedankt!’